Повратак Ребеке Вест (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2023)
Овај рад представља анализу првог романа британске ауторке Ребеке Вест, Повратак ратника (The Return of the Soldier) из 1918. Некада изузетно цењена и популарна, Ребека Вест је практично нестала из корпуса модернистичких аутора убрзо после смрти. Њен први роман има упадљиве модернистичке елементе, занимљива наративна решења и савремену тему, те свакако заслужује нову читалачку публику.
Keywords: Ребека Вест; Први светски рат; посттрауматски синдром; психоанализа