Књижевности између еманципације и националног: књижевни прилози у часопису Жена (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2023)
Рад анализира часопис Жена (1911–1921), који је покренула и уређивала Милица Томић. Контекстуализацијом уредничке политике часописа показује се еманципаторско-просветитељска тенденција овог листа, а посебно се анализира улога и значај књижевних прилога. Циљ рада је да покаже улогу и место књижевности у еманципаторским процесима, као и да укаже на парадигматичност листа Жена за корпус часописа сличног усмерења у историји женске штампе.
Keywords: Жена; Милица Томић; женски часописи; књижевни прилози; еманципација