Женски гласови у роману: развој јунакиње билдунгсромана (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2023)
Циљ овога рада је на темељу опћих теоретских одредница Билдунгсромана утврдити разлике између мушке и женске варијанте ове врсте романа, као и пратити развој Билдунгсромана који пишу жене: од његових почетака, па све до двадесетог стољећа, када ова врста услијед снажних повијесних, друштвених и културолошких промјена и модернистичких струјања доживљава велике измјене, а списатељице су, можда и више него прије, свјесне развоја женске личности до граница које и даље одређује патријархално друштво.