Књиженствени канон (Књиженство, часопис за студије књижевности, рода и културе, 2023)
Књиженствени град. Конституисање женског канона у српској прози 1990–2010 / Татјана Јовановић — Крагујевац: ФИЛУМ, едиција Црвена линија, 2017 — 323 стр. ISBN 978-86-80796-10-9